Kweekproces

Onze graszoden worden gekweekt op de goed doorlatende zandgrond van “De Woldstreek”. Daardoor zijn onze graszoden niet alleen licht, maar zetten de graszoden zich ook goed vast op alle voorbereide bodems.

Na de voorbereidingswerkzaamheden wordt er in een professioneel gemaakt zaaibed gezaaid. Een goede graszaadkeuze en het gebruik van de beste rassen vormt de basis voor een kwaliteitsgazon!

De aangehaalde formules bewezen zichzelf reeds meerdere malen. Referenties en de juiste samenstelling kunnen op aanvraag aan u worden voorgelegd.

Voor het maaien van onze grasvelden beschikt ons bedrijf over een maaimachine met een werkbreedte van 7 meter met een grote capaciteit bij een lage rijsnelheid. Op deze wijze wordt er zo weinig mogelijk beschadiging aan de grasmat gegeven.

Op vaste tijdstippen wordt bemesting aan de kweekvelden toegediend. De bemesting zorgt voor een snelle sluiting van het jonge zaaisel en een constante wortelontwikkeling.

Na minimum 12 maanden intensief onderhoud van de grasvelden zijn deze klaar voor de oogst waarbij de kwaliteit steeds nauwlettend in het oog wordt gehouden.

GRASSOORTEN

Speelgazon

Recreatiegazon

Sportgazon

Talud zoden

Samenstelling:
70% roodzwenkgras (festuca rubra)
30% veldbeemdgras (poa pratensis)

Bovengenoemde samenstelling is vrij fijn van uitzicht met een mooie groene kleur, welke betreding goed verdraagt. Deze samenstelling is tevens goed bestendig tegen schaduw en heeft een stevige en snelle beworteling, maar vereist goed onderhoud.

Deze samenstelling wordt zowel voor siertuinen als voor speeltuinen gebruikt.

Samenstelling:
60% roodzwenkgras (festuca rubra)
25% veldbeemdgras (poa pratensis)
15% engelsraaigras (lolium perenne)

Deze samenstelling is door de 15% engelsraaigras breedbladigere met een mooi donker groene kleur die tevens betreding zeer goed verdraagt. Deze soort heeft na beschadiging een zeer groot herstelvermogen.

Deze samenstelling wordt gebruikt in alle soorten tuinen als ook voor openbaar groen en parken.

Technische kenmerken
De standaard grasrol van 1m²
Waarvan: lengte 2.5 m
Breedte 0.40 m
Dikte 1.5 cm
Gewicht 15 à 20 kg

Deze samenstelling is op aanvraag verkrijgbaar en uitermate geschikt voor het aanleggen en herstellen van sportvelden, parken en openbaar groen (eigenlijk alle grasperken met intensieve betreding).

Deze grasrol is de meest gebruikte en is toepasbaar in elke tuin. Dit product is zowel voor de particulier als voor de professionele tuinaanlegger waarbij het geen vereiste is om gebruik te maken van speciale werktuigen voor het leggen van deze graszoden.

Talud zoden zijn graszoden met de afmetingen van een standaard grasrol, enkel is bij deze het gras van een mindere kwaliteit. Talud zoden worden veel gebruikt op taluds, bermen, straatkanten en tuinen waar de kwaliteit iets minder mag zijn.

De leveringen van deze Talud zoden zijn alleen mogelijk vanaf een afname van minimaal 150m².
De Talud zoden zijn voorradig zolang de voorraad strekt.

Powered By Code11
Kwekerij Groenwold © 2024